Over ons

De Bazuin, producent en distributeur van geestelijke muziek, startte in september 1977 in Den Haag met de verkoop van grammofoonplaten en cassettes. Twee jaar later verwisselde De Bazuin haar standplaats Den Haag voor Zoetermeer en werden de activiteiten uitgebreid. Er verschenen diverse eigen uitgaven. In 1985 verhuisde de onderneming naar Stroe, een prachtig plekje midden op de Veluwe. En hier was het dat De Bazuin van een uitgever en postorderbedrijf uitgroeide tot een producent van betekenis en distributeur van geestelijke muziek op cd en cassette. Steeds meer detailhandelaren vonden de weg naar Stroe en kwamen daar hun inkopen doen. De Bazuin kwalificeerden zij als goed en betrouwbaar.

De bekende dirigent en organist Bert Moll werd gevraagd om als producer De Bazuin te versterken. Dat was in 1988. Momenteel heeft hij enige honderden cd’s op zijn naam staan. Uitstekende uitgaven met artiesten als Klaas Jan Mulder, Pieter Heykoop, Teke Bijlsma, Matthijs Koene, Kees Alers, Han Kapaan, Loek van der Leeden, Anke Anderson, Willemijn, André de Jager, Arjan & Edith, Hendrik Jan v.d. Heiden, Mihai, Het Groot Nationaal Strijkorkest e.v.a.

Na vele jaren eigen opnamen te hebben verzorgd is De Bazuin hier enkele jaren geleden mee gestopt. Wel komen er nog steeds cd’s uit. Zo werd het repertoire van Jubal (Zonnenberg en Verloop) uit Sliedrecht overgenomen en verscheen de serie Jubal-Juwelen. Deze serie bestaat nu uit 22cd’s. Ook verschenen er 6 dubbel-cd’s met repertoire dat eerder bij Larigot/Plenum te verkrijgen was. Met musici zoals Martin Zonnenberg, Everhard Zwart, Chr. Mannenkoor Sliedrecht, André van Vliet, e.a.

De Bazuin, die in juli 1994 naar een pand in de Dorpsstraat van Putten was verhuisd, heeft nu in die locatie alle activiteiten gebundeld. Kantoor voor administratie en reclame, groothandel voor levering aan de winkels, verkoop aan particulieren via de winkel en postorder via de site.

Naast cd’s worden hier ook nieuwe, tweedehands en antiquarische boeken verkocht.

Nanja Leroy, met haar man Ger hier op de foto, de oprichtster van De Bazuin, heeft jarenlang de kontakten met de detailhandelaren onderhouden. Ze had een hechte band met hen. En dat de produkten van De Bazuin geliefd zijn bleek in januari 2011. In één maand tijd, behaalde ze een topomzet. Ze verkocht in die maand meer dan 10.000 cd’s, waarvoor ze dan ook een oorkonde heeft gekregen.

 

WBack To Top