BasketY0.00

De dappere ketellapper

Artikel nr: 978941151025
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

19.95Terug
Artikelnr: 978941151025 Categorieën: ,

Beschrijving

Luisterboek – John Bunyan

John Bunyan groeit op als een ondeugende jongen in Elstow, niet ver van Bedford in Engeland. Al gauw neemt hij het werk van zijn vader over en wordt ketellapper. Wanneer zijn moeder overleden is, hertrouwt zijn vader en besluit John om soldaat te worden in het leger van de koning. Wonderlijk genoeg blijft hij gespaard. Een vriend die voor hem de wacht waarneemt bij de belegering van een vesting, wordt dodelijk getroffen door musketvuur. De herinneringen aan deze hevige strijd verwerkt Bunyan later in zijn boek ‘De Heilige Oorlog’.
Hij verlaat zijn goddeloze weg en wordt predikant van de baptistengemeente van dominee Gifford. Als het preken hem verboden wordt, weigert hij daaraan gehoor te geven. Daarom wordt hij twaalf jaar opgesloten in de gevangenis van Bedford. Daar schrijft hij het beroemde boek ‘Christenreis’. Na zijn vrijlating volgt het tweede deel ‘De Christinnereis’. Op zestigjarige leeftijd sterft hij in vrede te Londen en hij wordt begraven op Bunhill Fields. Zijn boeken mogen nu nog velen tot zegen zijn.
Dit luisterboek opgenomen op 3 cd’s en bijzonder aansprekend ingesproken door Andrea Verschuure en Leo Kosten – Psalmen tussen de hoofdstukken: Paula Ruissen-Stolk

Extra informatie

Merk

Levertijd

Verkoopeenheid

WBack To Top